HAWAII DAY 6

8.00 for bussen mot dagens destination – Pearl Harbor.

För er folk som inte vet vad Pearl Harbor är , så är det en flottbas i den Amerikanska armen. Under andra världskriget varden största delen av The Pacific fleet stationerad i Pearl Harbor! Tidigt på morgonen den 7 December, 1941  attackerade Japan, Pearl Harbor och förstörde och skadade de flesta av den amerikanska flottan! Över 2500 människor dog … Sjöman, tjänstemän, Piloter och civila. Den 8 december förklarade president Roosevelt sedan krig mot Japan!

Vi fick först ta oss ut till Ford Island och se USS Missouri. Väl där delade vi upp oss i två grupper, där ena delen fick ”tjänstegöra” på båten, vilket betydde lite sopande (dock så lyssnade vi mest på mannen som hade hant om oss, då hade berättade historier om kriget). Medan andra delen fick en rundtur på skeppet. Tur som vi har, så fick vi se mer utav skeppet än vad som vanligtvis ingår dessutom. Vi fick även se de riktiga undertecknade papperna där de allierade länderna och Japan skrev under för fred!

Efter en väldigt intressant tur på USS Missouri var det dags för USS Arizona Memorial. Skeppet USS Arizona ligger fortfarande kvar under vatten, med dess 1500 män som kämpade. Helt otroligt att de byggt över skeppet så att det fortfarande kan bevaras.

Efter en helt klart intressant förmiddag tog vi oss ut för lunch på Panda Express och sedan vidare till hotellet för pool häng. Tror att alla så tagna efter dagen, så vi behövde få lite vila.

Sedan avslutades kvällen med en fin middag långt uppe på hotellet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s